• OVER REKUUB

Hoe het begon:

Sinds begin jaren 2000 was The Cleaner nv ( toen nog éénmanszaak) vooral actief als containerdienst het Bakske.

Daarnaast deden we ook nog voorbereidend ontmantelingswerk voor renovaties in de industrie en privé. ( Binnenafbraak, Strippen van gebouwen, ontmantelen van machines en technieken)

Daar er in de containerwereld zeer veel concurrentie was zijn we gaan zoeken naar een nicheproduct waar we eigenlijk een ondersteunende service konden bieden aan alle andere containerdiensten en afvalophalers in de streek

Mede door dealer en ophaler van BRN (Belgian Recycle Network) te worden groeide het idee om ook een concept op poten te zetten zodat we ook kleinere hoeveelheden zuivere afvalstromen bij de klanten konden oppikken. Een gescheiden inzameling van zuivere afvalstromen is trouwens veel milieuvriendelijker dan gemengde hoeveelheden achteraf terug te moeten sorteren. Hoe zuiverder de afvalstromen hoe hoger de kwaliteit blijft: optimale circulaire economie.

Ondertussen zijn onze bigbags bij verschillende fysieke verkooppunten beschikbaar alsook in onze online shop en onze 24/7 bereikbare REKUUB zakkenautomaat.

Door het gebruik van bigbags willen wij onze gebruikers aanzetten om afval reeds vanaf de bron gescheiden te houden. 

Op deze manier kan een hoogwaardige recuperatiekwaliteit verzekerd worden, met het oog op een optimale circulaire economie. 

We zetten hard in op milieu en zijn dan ook voorzien van uiterst wendbare EURO 6 kraanwagens. Onze ophalingen gebeuren veelal tijdens de daluren ( tussen 9-15u en 19-23u) om zo tot een optimaal rendement te komen. 

Op deze manier mijden we de spitsuren en zijn onze wagens van de baan wanneer de meeste zwakke weggebruikers op pad zijn. 

Onze bigbags zijn zowel voor de particulier als voor de ondernemer een groot pluspunt. De focus kan immers liggen op het werk, zonder heen en weer rijden naar afval en containerparken. Bovendien zijn onze zakken een ideaal alternatief of aanvulling voor de grote containers op plekken waar er onvoldoende plaats is of wanneer het slechts om kleine hoeveelheden afval gaat. 

Wist je dat 1 kraanwagen het dagelijkse equivalent is van wel 100 (!) autoritten naar het containerpark...

Onze werkwijze

  • U koopt een REKUUBzak. -
  • U vult hem op eigen tempo.  
  • Eens de zak gevuld is meld je hem af via ons online platform
  • De bigbag wordt opgepikt binnen de 5 werkdagen.

Regels

  • Plaats de zak volgens de regels van de plaatselijke autoriteiten en met respect voor uw medemens. 
  • Zorg ervoor dat deze plek maximaal 8m van de openbare of verharde weg is en dus binnen het bereik van onze kraanwagens is. 
  • Zorg ervoor dat de zak na afmelding STEEDS 24/7 bereikbaar is voor ophaling. 
  • Zorg ervoor dat de zak DICHTGEKNOOPT is! 
  • Zakken die niet conform de regels geladen zijn zullen worden geweigerd en blijven de verantwoordelijkheid van de afmelder. Eventuele bijkomende aanbiedingen tot ophaling moeten eerst worden voldaan via onze webshop. ( extra aanbieding: €50 + btw) 
  • Daar wij verplicht zijn om de ganse trafiek van uw afval te registreren is het ENKEL mogelijk om uw zakken af te melden via ons online platform, er worden dus GEEN afmeldingen via telefoon of SMS aanvaard

Werkingsregio

Al onze producten, met uitzondering van de Mix REKUUB, worden opgepikt in de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant binnen de 5 werkdagen.

De Mix REKUUB ( of bouwafvalzak.be) wordt opgepikt IN GANS HET LAND binnen de 5 werkdagen